Skip to content
jun
5
10 juni

Op pad met Caroline

5 juni

tot

10 juni

Onze tweede week (we openen 27 mei) staat in het teken van de fauna met Caroline Grimbergen. Caroline is natuur/vogelgids bij IVN (Instituut voor Natuureducatie), vogelgids bij de Vogelbescherming en waarnemer bij SOVON (st. Vogelonderzoek NL). Ze houdt van buiten zijn: vogels kijken, struinen met de hond, op zoek naar geocaches, trailrunnen en racefietsen. ze kijkt er ontzettend naar uit om nu wel in het voorjaar met gasten op pad te mogen en op zoek te gaan naar notenkraker, diverse soorten spechten, alpenkauw, steenarend en hopelijk de lammergier!

Update begin februari: Deze week zitten we vol!

jun
12
23 juni

Natuurtochten Unterengadin

12 juni

tot

23 juni

Diverse wandeltochten door prachtig groen. Driemaal per week bieden we wandelingen aan. In overleg en naar behoefte brengen we je naar unieke startplaatsen voor wandelingen op elk niveau. Je wordt opgehaald of loopt terug naar huis.

Een dagje wellness, fietsen of lezen in onze bibliotheek mag ook! Op grotere hoogtes kan nog sneeuw liggen.

Update februari: Deze week zitten we vol, mogelijk komen er binnenkort nog enkele kamers vrij/bij; om de hoek!

jun
26
1 juli

De Bloemenweken

26 juni

tot

1 juli

Het Unterengadin heet niet voor niets de tuin van het Engadin. Het is puur genieten van de geuren en kleuren op de bloemenweiden, vol orchideeën, ratelaars en vlinderbloemen. Patricia Wagenmakers en Kees van Gerwen nemen je mee met aandacht voor alles wat groeit en bloeit. We maken wandelingen van ongeveer 10 tot 15 km per dag, bij gemiddelde hoogteverschillen van 700 m. Soms vanuit het hotel, soms pakken we bus en trein om een eindje verderop te beginnen.

Update einde januari: deze week zit vol!

Wil je vast wat voorgenieten, neem dan ook een kijkje op Patricia’s website:
https://www.alpenbloemen-wandelen.nl/

 

Verslag bloemenweek Ramosch 2022, La Randulina

Plantenlijst Ramosch 20-25 juni 2022

 

jul
3
9 juli

Zingen met Donia

3 juli

tot

9 juli

Deze week is dirigente en zangcoach Donia te gast. Ze is in de zomer vaak te vinden op Buitenkunst te Biddinghuizen maar verruilt deze week de vlakke polder voor de hoge bergen.  Wandelen en zang; een gezonde combinatie!

Update januari: Deze week zit vol!
jul
9
15 juli

GESLOTEN

9 juli

tot

15 juli

In de week van  9 – 15 juli zijn we gesloten en is er tijd voor schoonmaak, rust en onderhoud.

jul
17
22 juli

De smokkelroute van het Unterengadin

17 juli

tot

22 juli

La Randulina bevindt zich op de grens met Italië en Oostenrijk. Hierdoor zijn er diverse, nog intacte, smokkelpaden te vinden die je deze week kan gaan verkennen. In beperkte mate smokkelwaar meenemen mag!

jul
24
29 juli

Wandelweek

24 juli

tot

29 juli

Op verzoek faciliteren we gevarieerde wandelingen, meestal driemaal per week naar unieke plekjes. Vervoer is geregeld, het wandelen doe je zelf.

jul
29
12 augustus

Panorama hohenweg / Via Engiadina

29 juli

tot

12 augustus

Op het programma niet te zware wandelingen deze week. Op hoogte genieten we van prachtige vergezichten van ons dal dat loopt van de Ofenpas tot aan Martina. We brengen je naar de startplek om het Untergadin zelf te verkennen.

aug
14
26 augustus

De hoge toppen weken

14 augustus

tot

26 augustus

Nu de sneeuw echt gesmolten is gaan we richting de 3000 meter, soms nog iets hoger. Pittige lange wandelingen waarna de maaltijd bijzonder goed smaakt. Vertrek is vaak vroeg (8.00 uur).

aug
27
9 september

GESLOTEN

27 augustus

tot

9 september

In de week van  27 augustus – 9 september zijn we gesloten en is er tijd voor schoonmaak, rust en onderhoud.

sep
11
23 september

Zomerwandelen in de eerste herfstmaand

11 september

tot

23 september

September is voor ‘locals’ de favoriete wandelmaand, minder warm en steeds mooiere kleuren in de lager staande  zon. In hoger gelegen dorpen als S-Charl is het al volop herfst.

Het is een stuk rustiger rondom Scuol waar nog genoeg te doen is, de skilift brengt je gratis op een hoogte van 2100 meter.

sep
25
30 september

Bergsport(ief)!

25 september

tot

30 september

Einde september is perfect voor buitensport in de bergen. Niet meer zo warm, de zon voelt nog aangenaam en hooguit de toppen worden wit. In overleg met gidsen plannen we een MTB en trailrun week. Rustig wandelen mag ook…

okt
2
7 oktober

Herfstwandelen

2 oktober

tot

7 oktober

Herfstwandelen

Met de eerste sneeuw op de toppen maak je door bruin getinte bossen al mooie foto’s en wandelingen.

okt
8
21 oktober

Fotografieweken met Richard Verroen

8 oktober

tot

21 oktober

Al vele jaren is La Randulina de thuisbasis van natuurfotograaf Richard Verroen.
Vanuit ons pension geeft hij elke herfst zijn Masterclass aan een groep Nederlanders en Belgen, die beter willen leren fotograferen. De herfstkleuren in de Alpen zijn zeer bijzonder en lenen zich daar uitstekend voor.

De Masterclass valt niet onder het gratis themaprogramma van ons pension. Voor aanmelding en meer informatie ga naar www.richardverroen.com

okt
16
28 oktober

Herfstvakantie wandelweken

16 oktober

tot

28 oktober

Herfstvakantie wandelweken

okt
23
28 oktober

Fotografie met Wim den Besten

23 oktober

tot

28 oktober

Wim heeft als passie fotografie maar heeft als afgestudeerde fysisch geograaf ook kennis van de geologie en de geografie van de Alpen.
We gaan dagelijks erop uit om steeds andere onderwerpen te fotograferen. Iedereen, die met een systeemcamera, compact camera of spiegelreflexcamera fotografeert en beginnend of enigszins gevorderd fotograaf is zal tijdens deze week door middel van de opdrachten en begeleiding mooiere foto’s gaan maken.

De Workshop kost voor de gehele week 200 euro, een dag 50. Maximaal 6 deelnemers. Mail ons of Wim (wbesten@yahoo.com)

Hier meer foto’s van vorig jaar of kijk op FB of zijn eigen website