Skip to content
May
28
4 June

Vogelgids

28 May

tot en met

4 June

De eerste week staat in het teken van de fauna met Caroline Grimbergen. Caroline is natuur/vogelgids bij IVN (Instituut voor Natuureducatie), vogelgids bij de Vogelbescherming en waarnemer bij SOVON (st. Vogelonderzoek NL). Ze houdt van buiten zijn: vogels kijken, struinen met de hond, op zoek naar geocaches, trailrunnen en racefietsen. ze kijkt er ontzettend naar uit om nu wel in het voorjaar met gasten op pad te mogen en op zoek te gaan naar notenkraker, diverse soorten spechten, alpenkauw, steenarend en hopelijk de lammergier!

Jun
11
18 June

Natuurtochten Unterengadin

11 June

tot en met

18 June

De week van 11 tot 18 juni bezoeken Aaldrik Pot en Nicolette Branderhorst ons voor het begeleiden van gevarieerde natuurtochten. Deze week staat garant voor een aantal stevige wandelingen in de mooiste delen van het Unterengadin. Ze laten je in en om het NationalePark kennis maken met de enorme rijkdom aan planten en dieren en hun ecologische samenhang.
Aaldrik en Nicolette kennen de regio als hun broekzak en er os tijdens hun tochten naast oog voor dieren ook aandacht voor voor planten ,vlinders en andere soortgroepen. De vele sporen die dieren achterlaten ontsnappen ook niet aan hun aandacht. Op die manier dring je steeds dieper door tot de fascinerende bergwereld en leer je vooral ook anders kijken.

Jun
18
2 July

De Bloemenweken

18 June

tot en met

2 July

Patricia Wagenmakers komt op bezoek van 18 – 25 juni voor de bloemenweken. Deze week is inmiddels vol, net als de week van 25 juni – 2 juli. Bel of mail Jelmer gerust voor vragen, soms valt er een kamer vrij.

Jul
9
16 July

GESLOTEN

9 July

tot en met

16 July

In de week van  9 – 16 juli zijn we gesloten en is er tijd voor schoonmaak, rust en onderhoud.

Jul
16
23 July

De smokkelroute van het Unterengadin

16 July

tot en met

23 July

La Randulina bevindt zich op de grens met Italië en Oostenrijk. Hierdoor zijn er diverse, nog intacte, smokkelpaden te vinden die we deze week gaan verkennen. In beperkte mate smokkelwaar meenemen mag!

Jul
23
30 July

Wandelweek

23 July

tot en met

30 July

Op verzoek verzorgen we gevarieerde wandelingen

Jul
30
13 August

Panorama hohenweg / Via Engiadina

30 July

tot en met

13 August

We lopen niet al te zware wandelingen deze week. Op hoogte genieten we van prachtige vergezichten van ons dal dat loopt van de Ofenpas tot aan Martina.

Aug
13
27 August

De hoge toppen weken

13 August

tot en met

27 August

Nu de sneeuw echt gesmolten is gaan we richting de 3000 meter, soms nog iets hoger. Pittige lange wandelingen waarna de maaltijd bijzonder goed smaakt. Vertrek is vaak vroeg (8.00 uur).

Aug
28
4 September

Zingen met Donia

28 August

tot en met

4 September

Deze week is dirigente en zangcoach Donia te gast. Ze is nauwe verbonden met buitenkunst te Biddinghuizen maar verruilt deze week de vlakke polder voor de hoge bergen.  Wandelen en zang; een gezonde combinatie!

Sep
3
10 September

GESLOTEN

3 September

tot en met

10 September

In de week van  3 – 10 september zijn we gesloten en is er tijd voor schoonmaak, rust en onderhoud.

Sep
10
24 September

Zomerwandelen in de eerste herfstmaand

10 September

tot en met

24 September

September is voor ‘locals’ de favoriete wandelmaand, minder warm en steeds mooiere kleuren in de lager staande  zon. In hoger gelegen dorpen als S-Charl is het al volop herfst.

Het is een stuk rustiger rondom Scuol waar nog genoeg te doen is, de skilift brengt je gratis op een hoogte van 2100 meter.

Sep
24
1 October

Wandelen met een stuk(je) kaas

24 September

tot en met

1 October

Onze regio het Unterengadin bevat diverse kleine kaasproducenten. Je kan het proeven en ervargen deze , Vele variante ze zijn te koop in kleine winkeltjes (Ftan, Sent en Tschlin). Een korte kennismaking met een bij ons vrijwel verdwenen cultuur van rauwemelke boerenkazen.

Oct
1
8 October

Herfstwandelen

1 October

tot en met

8 October

Herfstwandelen

Met de eerste sneeuw op de toppen maak je door bruin getinte bossen al mooie foto’s en wandelingen.

Oct
8
22 October

Fotografieweken met Richard Verroen

8 October

tot en met

22 October

Al vele jaren is La Randulina de thuisbasis van natuurfotograaf Richard Verroen.
Vanuit ons pension geeft hij elke herfst zijn Masterclass aan een groep Nederlanders en Belgen, die beter willen leren fotograferen. De herfstkleuren in de Alpen zijn zeer bijzonder en lenen zich daar uitstekend voor.

De Masterclass valt niet onder het gratis themaprogramma van ons pension. Voor aanmelding en meer informatie ga naar www.richardverroen.com

Oct
15
29 October

Herfstvakantie wandelweken

15 October

tot en met

29 October

Herfstvakantie wandelweken

Oct
22
29 October

Fotografie van Wim den Besten

22 October

tot en met

29 October

Wim heeft als passie fotografie maar heeft als afgestudeerde fysisch geograaf ook kennis van de geologie en de geografie van de Alpen.
We gaan dagelijks erop uit om steeds andere onderwerpen te fotograferen. Iedereen, die met een systeemcamera, compact camera of spiegelreflexcamera fotografeert en beginnend of enigszins gevorderd fotograaf is zal tijdens deze week door middel van de opdrachten en begeleiding mooiere foto’s gaan maken.