HOTEL  RAMOSCH WINTER PRIJZEN REIZEN FOTO'S RESERVEREN LINKS HOME
 
   

 

Ons zomerseizoen loopt in 2017 van 22 mei tot eind oktober. Ons programma-aanbod verplicht niet tot deelname. U kunt ook uw eigen plan trekken. Wij kennen  de omgeving erg goed en kunnen u adviseren w.b. wandelroutes, uitrusting etc.. Ook wanneer u een huttentocht wilt lopen, kunnen wij  met u een op maat gesneden route zoeken.

Ons wandelbusje rijdt meerdere malen per week. Afhankelijk  van weersomstandigheden en van de gasten die we op dat moment in huis hebben, vervoeren wij u naar en van wandelroutes.

   
  KLIK HIER VOOR EEN OVERZICHT VAN DE VOGEL- EN PLANTENWAARNEMINGEN
   

Themaweken
en
workshops
2017 (klik hier voor Printversie)
 

 

www.vogelwarte.ch

"Je hebt kwartelkoningen

in je achtertuin"

zei Luc Deblauwe.

 

 

 

 

 

www.schrijnenco.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

www.wimdenbesten.nl

VOGELWEEK - BLOEMENWEEK - TEKENEN EN SCHILDEREN - FOTOGRAFIE - WANDELEN MET EEN NEDERLANDSE BOSWACHTER ......................................................................

Twee dingen vooraf:

1e. Afgezien van een klein bedrag voor het vervoer zijn er geen kosten voor de      begeleiding

2e. Deelname aan het onderstaande aanbod is vrijblijvend. Dat betekent: u kunt uw eigen plan trekken of eens een dagje mee gaan.

 

 5 t/m 9 juni: vogelweek. 

Dwerguiltjes, lammergier, steenarend, rotskruiper.....Natuurgids Dick de Vos weet ze voor u te vinden. Dick is ervaren vogelaar en auteur van een aantal vogelboeken, waaronder het standaardwerk Vogelzang van Nederland. Neem een verrekijker mee. Op verzoek kan Dick ook een van zijn mvogellezingen verzorgen: "waarom zingen vogels?", "Natuur en symboliek", "Uilen en hun geheimen", Vogelzang herkennen in 3 stappen" etc....

Veel informatie over vogels in de alpen vindt u op www.vogelwarte.ch

19 tot 23 juni: bloemenweek

In deze periode zijn de alpenweiden op zijn mooist. Biologe Patricia Wagenmakers neemt u mee in de grandioze wereld van de alpenflora, voorziet de planten van een naam en vertelt over gebruik en geschiednis van plant en omgeving. Ze gaat in op vragen als: hoe komt het dat de natuur bij Ramosch zo soortenrijk is? Waar komen namen als "vogelnestje", "achtster" of "donderkruid" vandaan en wat doet die lijsterbes voor het huis? Waarom zijn sommige planten giftig? Wat zoekt een notenkraker in de top van arvenbomen? Patricia is naast haar studie ook aktief geweest in de Jeugdbond voor Natuurstudie. Ze komt al vele jaren in de alpen en gaat graag met u op pad.

 11 t/m 15 september: tekenen en schilderen met Anna Gijsbers/fietsen met fietscoach Geert (de man van Anna)

Anna was 16 jaar tekenlerares aan het stedelijk Gymnasium in Nijmegen. Ze heeft enkele kinderboeken geillustreerd, was voor antropologisch onderzoek in Japan, bestuurder bij de onderwijsvakbond van het FNV. Sinds 1999 zelfstandig ondernemer (advies, ontwerp en uitvoering  van inrichting, renovatie, tuinaanleg etc.. (www.schrijnenco.nl)

Tussen al die bedrijven door is voor Anna het tekenen en aquarelleren altijd een heerlijke manier geweest om het hoofd even leeg te maken, te genieten van de natuur en te "spelen" met water en kleuren. We hopen dat er een aantal mensen naar Ramosch komen die zin hebben zich met Anna  door de schitterende natuur om ons heen te laten inspireren.

Wie het tekenen en schilderen niet boeit, trekt natuurlijk het eigen plan. Een extraatje deze week: Anna's man - Geert - is  bekend met onze regio, is verwoed fietser en fietscoach.

Let wel: het gaat hier niet om Mountainbiking.

16 t/m 20 oktober:  workshop fotografie

Ja......daar heb je een nieuwe kamera gekocht en dan vallen de foto's nog tegen. Deze workshop is dan misschien wel iets om hier aan te doen. De week is vooral gericht op mensen die minder ervaring hebben met fotograferen.

Wim den Besten (www.wimdenbesten.nl) helpt je je waarneming te ontwikkelen en te ge-bruiken om de kwaliteit van je foto's te verbeteren. Je kunt 's avonds  bij hem terecht met je fotovragen en je krijgt feed-back op de foto's die je overdag gemaakt hebt.

Wim is van origine fysisch geograaf en sinds zijn jeugd gepassioneerd fotograaf. Tegen-woordig werkt hij in de ICT.

Ook elementaire digitale fotobewerking en kameratechniek komen desgewenst aan de orde.

Klik hier voor een overzicht van wat er aan de orde komt.

 2 t/m 6 oktober: Thema: Nationaal Park.

We lopen de mooiste trajekten door het Nationaal Park en bezoeken het Nationaal Park Huis in Zernhez. Hie is veel beeldend materiaal over fauna en flora en over de geschiedenis van het Park.

   

Begeleide
wandelingen
2017

Voor de begeleide

wandelingen geldt

een minimum deelname

van vijf personen 

13 -27 augustus: toppenweken...op hoge touren met Bas Vooijs, ervaren alpinist.

We doen 3 touren per week van 5 - 9 uur looptijd.Gepland zijn: Piz Davolais, Piz Minchuns, Piz Sesvenna (met evt. 1 hutovernachting), Fuorcla Salez met Piz Malnurainza, Fuorcla da Maisas, Piz Arina, Piz Lad. Alles tussen 2800 m en 3150 m.

De eerste top is een inloper. Daarna plannen we gezamenlijk de andere twee touren van de week.

Belangstelling? Gedetailleerde informatie, kaartjes, hoogtemeters, profielen, afstand, zwaarte)

INFO HIER

 

4 t/m 8 september: Panorama Höhenweg

Dit is een mooie en gevarieerde wandelroute langs de zuidhellingen van het Unterengadin. Afwisselend door bos en alp, door dorpjes en met voortdurend prachtige vergezichten. Wij brengen u naar de mooiste trajekten. Overzicht op aanvraag.

 

 Scroll verder voor het hele achtergrondbeeld

Hotel-Pension La Randulina, 7556 Ramosch, Zwitserland. Telefoon: 0041 81 860 1200 E-mail: larandulina@bluewin.ch 

HOTEL  RAMOSCH  WINTER PRIJZEN REIZEN FOTO'S RESERVEREN LINKS HOME
 

wandelvakantie