HOTEL  RAMOSCH WINTER PRIJZEN REIZEN FOTO'S RESERVEREN LINKS HOME
 
   

 

Ons zomerseizoen loopt in 2019 van 21 mei tot eind oktober. Ons programma-aanbod verplicht niet tot deelname. U kunt ook uw eigen plan trekken. Wij kennen  de omgeving erg goed en kunnen u adviseren w.b. wandelroutes, uitrusting etc.. Ook wanneer u een huttentocht wilt lopen, kunnen wij  met u een op maat gesneden route zoeken.

Wij zijn gesloten in de weken 28, 30, 34 en 39. 

Ons wandelbusje rijdt meerdere malen per week. Afhankelijk  van weersomstandigheden en van de gasten die we op dat moment in huis hebben, vervoeren wij u naar en van wandelroutes.

   
 

KLIK HIER VOOR EEN OVERZICHT VAN DE VOGEL- EN PLANTENWAARNEMINGEN

 

KLIK HIER VOOR EEN  PRINT-EXEMPLAAR VAN HET ZOMERPROGRAMMA

 

 

 

 

www.vogelwarte.ch

"Je hebt kwartelkoningen

in je achtertuin"

zei Luc Deblauwe.

 

 

Patrica's Website

alpenbloemen-wandelen

 

 

 

 

 

 

www.ateliercarlier.nl

 

 

 

 

 

Aaldrik Pot op Natuurspoor.com

VOGELWEEK - BLOEMENWEEK - TEKENEN EN SCHILDEREN  - OP PAD  MET EEN NEDERLANDSE BOSWACHTER ......................................................................

Twee dingen vooraf:

1e. Afgezien van een klein bedrag voor het vervoer zijn er geen kosten voor de      begeleiding

2e. Deelname aan het onderstaande aanbod is vrijblijvend. Dat betekent: u kunt uw eigen plan trekken of eens een dagje mee gaan.

 

 3 t/m 7 juni: vogelweek. 

Dwerguil, grijskopspecht, taigaboomkruiper, lammergier, steenarend, alpensneeuwhoen .....Natuurgids Dick de Vos weet ze voor u te vinden. Dick is ervaren vogelaar, bekend van VARA's vroege vogels en auteur van een aantal vogelboeken, waaronder het standaardwerk de Veldgids Vogelzang. Neem een verrekijker mee. Op verzoek kan Dick ook een van zijn vogellezingen verzorgen: "waarom zingen vogels?", "Natuur en symboliek", "Uilen en hun geheimen", Vogelzang herkennen in 3 stappen" etc....

Veel informatie over vogels in de alpen vindt u op www.vogelwarte.ch

17 t/m 21 juni: bloemenweek

In deze periode zijn de alpenweiden op zijn mooist. Biologe Patricia Wagenmakers neemt u mee in de grandioze wereld van de alpenflora, voorziet de planten van een naam en vertelt over gebruik en geschiednis van plant en omgeving. Ze gaat in op vragen als: hoe komt het dat de natuur bij Ramosch zo soortenrijk is? Waar komen namen als "vogelnestje", "achtster" of "donderkruid" vandaan en wat doet die lijsterbes voor het huis? Waarom zijn sommige planten giftig? Wat zoekt een notenkraker in de top van arvenbomen? Patricia is naast haar studie ook aktief geweest in de Jeugdbond voor Natuurstudie. Ze komt al vele jaren in de alpen en gaat graag met u op pad.

15 t/m 19 juli en  en 16 t/m 20 september: de paden op
Een ideale tijd voor hoge wandelingen met indrukwekkende panorama's. Afhankelijk van ervaring, belangstelling en konditie gaan we met u op pad. (min deelname 5 p.)

29 juli t/m 2 augustus: Panorama Höhenweg

Dit is een mooie en gevarieerde wandelroute langs de zuidhellingen van het Unterengadin. Afwisselend door bos en alp, door dorpjes en met voortdurend prachtige vergezichten. Wij brengen u naar de mooiste trajekten. Overzicht op aanvraag.

12 t/m 16 en 26 t/m 30 augustus: Begeleide bergwandelingen - toppen  en andere hoge toeren.

Drie stevige toeren per week. De eerste dag is een inloper. Daarna plannen we gezamenlijk de andere twee touren van de week, afgestemd op kunnen en willen van de deelnemers. Detailinfo op aanvraag.

Min. deelname 5 pers.

 

2 t/m 6 september: (Nieuw) transparantkunst met de natuur. Workshop met Paulus Carlier.

Paulus is altijd gefascineerd door doorvallend licht. Niet alleen bij gebrandschilderde ramen, ook met door hem gemaakte lichtobjekten, met het beweeglijke en gevarieerde licht onder gebladerte, door raam-objekten......overal waar het doorschijnende licht de werkelijkheid verandert, betovert, nieuw kleurt.

Hij is docent tekenen en beeldendkunstenaar in het Fries-Groningse land. Hij gaat met je wandelen, verzamelen en in La Randulina  het materiaal verwerken tot nieuwe transpa-rantobjekten waar het licht doorheen kan spelen. Brochure te downloaden:

 "transparantkunst uit de natuur".

 

 30 september t/m 4 oktober: Wandelingen in en om het Nationaal Park met Nederlands Boswachter Aaldrik Pot.

Aaldrik over zichzelf: "Als boswachter bij Staatsbosbeheer voel ik me een bevoorrecht mens. Ik mag doen waar mijn hart ligt, buiten zijn en mijn natuurbelevenissen delen. Hij neemt u graag mee op zijn afwisselende wandelingen en kan u veel interessante dingen vertellen en laten zien. Hij is erg aktief in Nederland en wanneer u meer over hem weten wilt...typ zijn naam in bij google en u bent een middagje zoet.

 

 

scroll verder voor het hele achtergrondbeeld

   

Hotel-Pension La Randulina, 7556 Ramosch, Zwitserland. Telefoon: 0041 81 860 1200 E-mail: larandulina@bluewin.ch 

HOTEL  RAMOSCH  WINTER PRIJZEN REIZEN FOTO'S RESERVEREN LINKS HOME
 

wandelvakantie