TERUG
 
Wij zijn altijd op zoek naar medewerkers,
is het niet voor het komende seizoen, dan wel voor het volgende.
.
 
Voor dit zomerseizoen zoeken we nog allround medewerk(st)ers, leeftijd bij voorkeur tussen 25 en 45 jaar
in een minimaal parttime baan (min. 25 uur).
Voor de periodes: 27 juli - 17 augustus/ 28 sept - 26 oktober
Arbeidsvoorwaarden (loon, werktijden, verzekeringen etc.. ) naar Zwitserse C.A.O.
 

WERKTIJD, VRIJE TIJD  EN WERKVERDELING                                         

Wij hebben een echt seizoenbedrijf, zomer en winter.

Het zomerseizoen loopt van ca.15 mei tot eind oktober. Vanaf  juni hebben we  medewerkers nodig. We werken dan meestal van 1 juni tot 1 september met twee medewerkers en daarna tot midden oktober met één. Dus: in principe een baan voor 5 maanden en een baan voor vier maanden.  Het hangt wel af van boekings-prognoses. Of van de mogelijkheden van sollicitanten. We hebben ook wel eens een medewerker van 15 juni tot eind september.

Er zijn dus variaties mogelijk.

WERK EN WERKTIJDEN.

Het aantal werkuren per week is conform de landelijke C.A.O. voor het hotelbedrijf: 45 uur per week.  In de praktijk wisselt dat nog wel, afhankelijk van de drukte. Maar gemiddeld komt het eigenlijk niet boven de 40 uur p.w. uit. Die  40-45 uren zijn verdeeld over vijf werkdagen van 8-9 uur, die  als volgt zijn ingedeeld (globale omschrijving):

1e) dagen met twee blokken:

  • Vroege dienst: dwz. ontbijt verzorgen, opruimen, schoonmaken, stofzuigen e.d

  • Late dienst, dwz. Bij het avondeten even helpen in de keuken met opruimen, afwassen. En daarna zorgen voor een gezellige sfeer in huis, drankjes serveren, muziekje, vragen van gasten beantwoorden e.d.  Wanneer de laatste gast naar bed gaat,  nog even opruimen en de dienst is afgelopen. Dit is vaak rond 11.00 u. Soms al eerder.

    Dan is de werkdag wat korter, maar conform C.A.O. geldt dat als een volle dienst.

  • ’s middags vrij

2e) dagen met één blok:

Van 12.00 tot  21.00: Sanitair poetsen, kamers die vrijgekomen zijn weer klaarmaken voor de volgende gasten, bediening, wassen, strijken, thuiskomende gasten verzorgen, helpen opruimen in de keuken, eten opdienen etc..

Ochtenden en avonden na 21.00  vrij.

FINANCIEEL, ARBEIDSKONTRAKT

Het arbeidskontrakt is een standaard arbeidskontrakt, in overeenstemming met de hier ten lande verplichtende arbeidsvoorwaardenregeling. Dwz.: Er worden van het  loon een aantal vaste dingen afgetrokken: loon- en inkomstenbelasting; div. verzekeringspremies (werkloosheid, arbeidsongeschiktheid, a.o.w.,  ziekte, ongevallen e.d.); kost en logies (ook volgens wettelijk vastgelegde normen).

Nadere details over het loon op aanvraag.

Wie drie maanden of langer in het buitenland werkt, moet in dat land en ziekte- ongevallen verzekering afsluiten. Dit zijn Europese afspraken. Voor seizoenwerkers moet de werkgever dat doen. Wie bij ons komt werken moet dus in Nederland zijn/haar zorgverzekering stopzetten.  Bij de meeste zorgverzekeraars kan dat ook tijdelijk. Wij zijn wettelijk verplicht onze medewerkers hier te verzekeren en de verzekeringspremie van het loon in te houden.

 HUISVESTING

Er is  in ons huis een apartement beschikbaar voor de medewerkers. Twee woon-slaapkamers, gemeenschappelijke keuken en badkamer.

ALGEMEEN

Flexibiliteit wordt verwacht. Als het even kan houden we ons aan  het werkrooster. We gaan er wel van uit dat onze medewerkers rond het avondeten, zo tussen 19.00 u en 20.30 wanneer nodig even helpen bij opruimen en afwassen, en op heel drukke dagen bereid zijn extra de handen uit de mouwen te steken.  Daar heeft ieder voordeel bij, en er zijn genoeg stille dagen waarop dit extraatje weer wordt gekompenseerd. Wij letten er goed op dat de werktijd van gemiddeld 45 uur niet wordt overschreden.

Je ziet dat het veel huishoudelijk werk is. Daar doen wij ook aan mee. Wat we zelf in eigen hand houden zijn: administratie, boekingen, correspondentie, koken, broodbakken. Er wordt wel eens hulp gevraagd in de keuken, maar dat is eerder uitzondering dan regel.

Wanneer je belangstelling hebt, bel dan even 0041 818 601 200, of mail naar: larandulina@bluewin.ch

 
TERUG

 

 

 

 

 

 

 

 

personeel gezocht